Reacties worden steeds belangrijker voor de betrokkenheid van je bezoekers. Het WordPress reactiesysteem schiet echter op een aantal punten tekort. Gelukkig heeft Yoast hier een perfecte oplossing voor, in de vorm van een simpele plugin: Yoast Comment Hacks.

Yoast Comment Hacks

De Yoast Comment Hacks plugin is opgebouwd uit 5 modules, die voorheen afzonderlijke plugins waren. Hieronder lichten we deze modules kort toe, zodat je een idee krijgt van wat je precies met de Yoast Comment Hacks plugin kunt doen:

Minimale reactie lengte

WordPress is standaard zo ingesteld dat een reactie van slechts één teken genoeg is. Maar dat is natuurlijk een beetje vreemd; als iemand een reactie wil achterlaten, dan liever alleen als ze echt iets te zeggen hebben! Deze module zorgt dat je een minimale reactie lengte kunt instellen.

Bedankpagina

Deze module biedt je de mogelijkheid om gebruikers die voor de eerste keer een reactie op je WordPress site plaatsen, door te verwijzen naar een bedankpagina. Je kunt die pagina natuurlijk ook inrichten om de betreffende reageerder te informeren over andere dingen op je website die ze wellicht interessant zouden vinden.

Reageerders e-mailen

Het kan voorkomen dat je een reageerder direct wil e-mailen, of iedereen die op een specifiek artikel heeft gereageerd. Deze module voegt een e-mail link toe aan je admin gedeelte, welke zichtbaar wordt wanneer je met je muis over een reactie heen gaat. Ook wordt er een knop in de WP toolbar weergegeven waarmee je alle reageerders tegelijk kunt e-mailen.

Notificatie e-mails

Deze module is gebaseerd op een plugin die oorspronkelijk werd gebouwd door Mike Davidson, nu het hoofd van de design afdeling bij Twitter. De module zorgt ervoor dat notificatie e-mails er een stuk beter uitzien.

Parent reacties bewerken

Als je via de WordPress backend een reactie bewerkt, kun je niet de ‘parent’ reactie bewerken. Dat kan vervelend zijn in situaties waar mensen op de verkeerde persoon reageren. Deze module voegt een simpel invoerveld toe dat dit wel mogelijk maakt.

Tot slot

Naar verwachting zal Yoast in de loop van de tijd nog meer modules aan de plugin toevoegen, om het WordPress reactiesysteem nog gebruiksvriendelijker te maken. Wil je nog meer lezen over WordPress en plugins? Houd dan www.wphandleiding.nl/ in de gaten!

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>