Er bestaan richtlijnen die aangeven wanneer alcohol schadelijk is en wanneer het nog door de beugel kan. Die regels zijn niet voor iedereen hetzelfde. Er zit namelijk een groot verschil in tussen volwassenen en minderjarigen en voor mannen en vrouwen.

De richtlijnen zijn altijd gebaseerd op standaardglazen. Een standaardglas bevat altijd dezelfde hoeveelheid alcohol,het maakt hierin niet uit wat de grpptte van het glas is het of soort alcohol wat je erin schenkt. Let wel: wij hebben het over de standaardglazen die horen bij het soort drank.

  • Een pint bier bevat 25 cl dit is 1 standaardglas
  • Een glas sterke drank bevat 3.5 cl dit is 1 standaardglas
  • Een glas wijn bevat 10 cl en staat gelijk aan 1 standaardglas

Richtlijnen voor volwassen drinkers

1) Drink niet te veel en niet meer dan 21 glazen (mannen) of 14 glazen (vrouwen) per week

2) Drink niet meer dan vijf (mannen) of drie (vrouwen) alcohol op een avond

3) Probeer minstens twee dagen per week niet te drinken

Verschil tussen mannen en vrouwen

Als vrouw zijnde kun je wat betreft alcohol minder hebben. Dat komt omdat het vrouwenlichaam een hoger vetgehalte en minder spieren bevat, hierdoor heb je ook minder lichaamsvocht vergeleken met de man. Doordat vrouwen minder lichaamsvocht hebben wordt de alcohol bij hen minder verdund. Hierdoor word je dus eerder aangeschoten. Ook wordt alcohol bij vrouwen minder goed afgebroken in de lever dan bij mannen.

Hoe word ik snel nuchter?

Om na al die drankjes snel weer nuchter te worden, kun je de volgende tips toe gaan passen:

1) Drink een aantal glazen water, of drink na ieder glas alcohol een glas water. Dit zorgt ervoor dat je niet uitdroogt. Ook vermindert dit de kans op een kater aanzienlijk.

2) Neem Premulon: dit is een ontnuchteringspil die ervoor zorgt dat je gemiddeld 2-3 keer zo snel nuchter bent. Premulon helpt als het ware je lever een handje waardoor de alcohol sneller kan worden afgebroken.

3) Neem een glas cola of redbull als oppepper: dit versnelt de alcoholafbraak niet, maar je zult je er wel beter door voelen. Drink absoluut geen koffie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>