Nintendo heeft recent een grote aankondiging gedaan, namelijk de komst van Pokémon Go dat ergens in 2016 uitgebracht zal worden. Pokémon vierde in 2015 zijn twintigjarig bestaan en dat werd onder andere gedaan met deze aankondiging. Met Pokémon Go gaan we weer een stapje verder wat betreft videogames.

Augemented reality

Augemented reality zal namelijk een groot onderdeel worden van dit spel. Spelers spelen als het ware in de echte wereld. Je traint je eigen pokémons op eigen terrein en op je smartphone, want dat zal het besturingsapparaat worden voor dit spel, zie je dan ook je eigen omgeving. In je eigen stad ga je opzoeken naar andere Pokémons om gevechten mee aan te gaan of om bijvoorbeeld attributen of Pokémons te ruilen met andere spelers.

Het bijzondere aan dit nieuwe spel van Nintendo is het feit dat de spelers niet geacht worden om de hele dag naar hun smartphone te staren, maar juist de straat op te gaan. Dit is sowieso een belangrijk onderdeel van het Pokémon spel, altijd al geweest. Waar je vroeger met onder andere de spelkaarten die uitgebracht werden tegen elkaar kon spelen, krijg je bij de smartphone game Pokémon Go een bandje dat je om je arm kunt en doen en die het door middel van trillende bewegingen laat weten als er andere Pokémons letterlijk vlakbij jou in de buurt zijn. Je hoeft dus niet constant op je smartphone te zoeken, maar wordt via het bandje geattendeerd op actie. Met dit spel zoekt Nintendo opnieuw de grenzen van de videogame op een interessante manier op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>